16 Passatge Insòlit
22 23 24 octubre 2021

Passatge Insòlit, el festival de Santa Coloma de Gramenet dedicat a les arts del firaire

El Passatge Insòlit ha anat canviant edició darrera edició. Evolucionant. De vegades per apostes artístiques i estètiques pròpies dels que l’organitzem, de vegades per exigèn cies externes, en forma d’obres i pandèmies. I si els jardins de la Torre Balldovina semblaven l’habitat natural del festival ens hem vist obligats a organitzar el festival en altres indrets. Així hem anat descobrint la acollidora gràcia de Can Roig i Torres i la confortable hospitalitat del Teatre Sagarra.


I el Passatge s’ha anat fent gran. Setze edicions! Si fos una criatura ara estaria arribant al final de l'adolescència i entrant a la primera joventut. I potser ja no en tindria prou amb aquell jardí de la seva primera infància, on tant feliç va jugar, i voldria descobrir altres llocs, altres jocs, altres maneres de fer, altres amics.


I hem fet de la necessitat virtut. No sabem com estarem a finals d’octubre, però, curant-nos en salut, aquesta edició del passatge es farà a quatre espais: Teatre Sagarra, Can Roig i Torres, Torre Balldovina i Teatre la Colmena. Quatre espais que ens permeten control d’aforaments, mesures sanitàries i tota la pesca, i que alhora ens permeten explorar un nou format de Passatge Insòlit. Un festival que vol abastar més espai, més public, mes complicitats.


I així com el nen Josep Maria de Sagarra va haver de deixar els mítics jardins de la Torre Balldovina de la seva infantesa per convertir-se en el poeta que tots coneixem, també nosaltres volem provar noves coses, nous espais, noves propostes. Però com en Sagarra mai oblidarem on tenim les nostres arrels.


I ja anant per feina: hem preparat una programació insòlita i variada, que de ben segur us agradara. Trieu i remeneu! Passeu i vegeu! Benvinguts al Passatge Insòlit!